perjantai 27. tammikuuta 2012


Meillä on 250-litrainen akvaario. Mukava kapistus.
Kalastona on ihan seura-akvaario-lajeja, mutta rajoitteena on lämmittimen puuttuminen. Lajit ovat siis viileän veden kaloja ja kestävät n. 21asteen lämpötilan.
Pyrin hankkimaan lajeja, jotka lisääntyvät vankeudessa, eli en halua ostaa altaaseen luonnosta pyydettyjä lajeja. Tässä on välillä vähän epäselvyyttä, kun akvaariokauppiaatkaan eivät tiedä, mistä kalat tulevat.

Paratiisikaloja on neljä, Yritin kyllä hankkia pariskuntaa, mutta valitettavasti kaupassa oli poikasia, joiden sukupuolta ei erottanut. Nyt on ainakin kaksi koirasta ja siksi pitää laittaa toinen allas..onneksi akvaariotelineenä on trikki, johon mahtuu kolme allasta, yksi 250l ja kaksi 125litraista.

Paratiisikalat ovat kauniita ja helppohoitoisia. 


Minulla on kaksi mutakalaa, söpöläisiä.

Ja kaksi lajinmääritystä vailla olevaa monnista, jotka sain eläinkaupasta kaupantekijäisiksi, olivat tulleet evakkoon sinne.


Että tälläistä kalakeittoa minä teen.


1 kommentti:

  1. Kivalta näyttää :)
    Nuo mutakalanpeekeleet on vaan ihanan innokkaita sisustajia, meillä on vahvajuurinen vallisneriapöheikkökin aika ajoin pinnalla, murrr..

    Mietin itsekin noita paratiisikaloja pintaan, mulla on vaan avainkirjoahven, kiltti kylläkin että alkaisikohan ne hurjat haastaa tuota Ahti Ahvenaa. Monnisia haluaisin, pohjalla on piikkisilmiä ja nuo mutaiivarit. Niin ja yleisjantuset eli partamonniakat.

    VastaaPoista