tiistai 25. tammikuuta 2011

Maalimantuska.

Eilisessä Silminnäkijässä on aiheena pentutehtailu. Ohjelma on katsottavissa Areenassa Ylen sivuilla.
Voi elämä, kun tehtailu saataisiin loppumaan. Siihenhän ei tosin auta muu, kuin että tehtailijoiden ja trokareiden asiakkaat loppuvat.
Masentavaa on, että tehtailu on levinnyt (uskallanpa sanoa) kaikkiin helposti lisääntyviin eläinlajeihin, joita lemmikeiksi kaupitellaan.
Parhaiten vastustat pentutehtailua hankkimalla lemmikkisi asialliselta kasvattajalta, terveenä ja hyvistä oloista ja tämä koskee myös kissoja, jyrsijöitä ja lemmikeiksi myytäviä tuotantoeläimiä.
(Eläinkauppiaiden tulee tietää, mistä eläimet ovat tulleet, keneltä ja millaisista oloista, jos ei tiedä, jätä kauppa tekemättä.)

Laitanpa kuvan eräästä, joka meille tuli kyseenalaisista oloista. Teimme paikasta lähdettyämme eläinsuojeluilmoituksen ja tällä ihmisellä oli kylliksi järkeä lopettaa vuohien ja lampaiden pito.
Valitettavasti sekin liian myöhään. (Heh, ainakin tuota heinää riittää tuossa kasassa...:-)

5 kommenttia:

 1. Minä päätin jättää pentutehtailuohjelman katsomatta, kun olisi tullut niin paha mieli kuitenkin...

  VastaaPoista
 2. Olisi kannattanut katsoa Hachi, uskollisuus. Se oli kyllä ihana.

  VastaaPoista
 3. Minäkin jätin tarkoituksella väliin... On kuitenkin ihana seurata tuota yhtä pöljäkettä, joka on saanut pienestä pitäen olla hyvän huolenpidon ja rakkauden kohteena <3. Kokemusta kun on itselläkin kyseenalaisista oloista hankitusta koirasta ja ongelmia riitti koko sen elämän ajan :(
  ps.kirsulassa on nyt pienet agilityvideopätkät.

  VastaaPoista
 4. Ohjelman jätin katsomatta, mutta Roosa-kissan tarinan kävin lukemassa. :(

  Katja puhuu pöljäkkeestä ja minä pölökystä.. mitä lie moiset. :D

  VastaaPoista
 5. Pentutehtailun tuloksia näkee koirapuistossa nykyisin ihan liikaa. Ihmiset kertoo ihan tohkeissaan kääpiökoirasekoituksistaan, että ihan vahinkopentue se on ollut... joo niin varmaan. Sisätiloissa asuville kääpiökoirille on erittäin epätodennäköistä tulla vahinkopentuja, haloo.
  Eipä siinä sitten kauheasti enää auta tyhmiä ihmisiä valistaa... ahistaa. Hyvä, että töllö on lisännyt tietoisuutta, voisi Kennel-liitto heittää perään myös jonkun kampanjan.

  Ps. Doon kasvattaja on astuttamassa kolme narttua keväällä. Meille on varaus yhteen tyttöön! Ihhanaa, Glendorfille kaveri!

  VastaaPoista